Barcelona Cultura

FESTA AL PARC

Parc de la Ciutadella, Dissabte 14 i diumenge 15 de juny

Desenes d’expositors i milers de persones s’aproparan aquest any al parc de la Ciutadella per gaudir de la Festa de la Ciència, Tecnologia i Innovació. Aquest gran esdeveniment és un punt de trobada entre els investigadors i els ciutadans per mostrar la importància de la recerca com a motor de canvi i desenvolupament del nostre país.
Aquesta festa segur que crearà noves vocacions i és plena d’activitats sorprenents, científics apassionats que us explicaran la seva feina i sobretot molta participació ciutadana. Prepareu-vos, doncs, per transformar el parc de la Ciutadella en un gran laboratori per descobrir la ciència, la tecnologia i la innovació com mai no ho havíeu fet abans.

   

Zona d’experiments

Les propostes s’adrecen al públic general, tant familiar com de l’àmbit acadèmic, amb una aposta per magnificar la sensació d’esdeveniment, incrementar l’experiència dels assistents i el temps de permanència, i millorar la visibilitat de les activitats.

En espais distribuïts a l’entorn de la cascada i el passeig dels Til·lers s’instal·len les diferents activitats, des de tallers fins a exposicions i demostracions. En espais singulars propers s’ubiquen altres activitats  (mamut, pèrgola, llac...).

Per aconseguir l’èxit d’aquest àmbit del Festival és fonamental comptar amb la col·laboració de més de 100 investigadors de diferents centres de recerca, instituts, universitats de la ciutat amb el suport de divulgadors cientificotècnics.

 

 

 

Dissabte d’11 a 20 h i diumenge d’11 a 15 h

Un ring científic

Un espai en forma de ring de boxa, que fomenta el debat, la participació dins i fora del ring i els nous llenguatges divulgatius. Els temes amb més controvèrsia de l’actualitat científica es posen a debat, amb una discussió en la qual trobem un presentador i un format amb confrontació, dinàmic i participatiu.

 

 

Dissabte d’11 a 20 h i diumenge d’11 a 15 h

Mass Experiment

El llançament de 500 coets alhora representa un experiment massiu per aconseguir un efecte rècord, espectacular, mediàtic i participatiu. Amb la col·laboració del programa Dinàmiks, els participants, d’entre 6 i 12 anys, poden portar el coet construït des de casa o bé muntar-lo al parc. Aquest serà un magnífic complement per a altres activitats relacionades amb l’espai.

 

 

Dissabte i diumenge de 10 a 13.30 h, al passeig dels Til·lers

Subway Science. Monòlegs científics dins dels vagons del metro

El grup Big Van Theory, sorgit de la primera edició de FameLab, ha sublimat els monòlegs científics de tres minuts, per fer-los rigorosos, didàctics i molt, molt divertits.  Parlem de matemàtiques, del grafè, de bactèries o de per què volen els avions, i tot això amb un llenguatge molt proper, ideal per fer-los dins dels vagons de metro i aconseguir un efecte viral a través de les xarxes socials.

 

ZooScience

La gran festa nocturna on investigadors de diferents disciplines compartiran alguna cosa més que música i begudes. Un punt de trobada per a tots els investigadors, pre- i post-docs que treballen als centres d’investigació de Barcelona.

   
     
     
FESTIVAL
CIÈNCIA
TECNOLOGIA
INNOVACIÓ
ICUB Institut de Cultura de Barcelona
Palau de la Virreina
La Rambla, 99 Barcelona
T: 933161160
  Amb la col·laboració especial de:
 
  Amb el suport de:

 
Ajuntament de Barcelona | Contacta

Edicions anteriors: 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007