Barcelona Cultura

Observadors del Mar i albirament de meduses a la Mediterrània

IMG_9175

En aquestes activitats donarem a conèixer el grup de les meduses, el seu cicle de vida i donarem pistes de com es poden identificar i quina es la seva perillositat en cas de picadura. També presentarem el projecte de ciència ciutadana Observadors del Mar amb el que pretenem intercanviar amb el ciutadans totes aquestes informacions que obtenim mitjançant la recerca a l’ICM i els hi demanem que col·laborin en la recerca científica aportant informació i observacions d’albirament de meduses a les costes de la Mediterrània, i d’altres grups d’organismes.

Observadors del Mar  és també un portal de recollida de les observacions i albiraments que els amants del mar realitzen duran les seves activitats, ja siguin professionals o d’oci. El nostre objectiu és crear una gran base de dades amb informació de qualitat útil tant per al coneixement de la fauna i flora marines (distribució, abundància, aparició d’espècies ‘rares’ o invasores, etc.), com per saber què passa en el mar (contaminació superficial i del fons). Si navegues, tant de forma professional com d’afeccionat, si busseges, o si simplement t’agrada estar amb contacte amb el mar i la platja, la teva experiència i les teves observacions poden ser molt útils per la ciència.

Projecte cofinançat per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i RecerCaixa.

Dijous 12 de juny, 19h. Taller: Què és la Ciència Ciutadana? El cas dels Observadors del Mar. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Estació Beta dins l’exposició Big Bang Data. A càrrec de l’Institut de Ciències del Mar (CSIC)

Dissabte 14 de juny 11h-14h. Taller: T’ha picat mai una medusa? Vine a conèixer-les de molt a prop i participa en un projecte de ciència ciutadana. Parc de la Ciutadella, Espai Rosalind Franklin. A càrrec de l’Institut de Ciències del Mar (CSIC)

DIA/HORA:
12/06/2014 7:00 pm - 9:00 pm
14/06/2014 11:00 am - 2:00 pm
Lloc:
CCCB
FESTIVAL
CIÈNCIA
TECNOLOGIA
INNOVACIÓ
ICUB Institut de Cultura de Barcelona
Palau de la Virreina
La Rambla, 99 Barcelona
T: 933161000
Amb la col·laboració de:
Amb el suport de:

Edicions anteriors: 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007
Ajuntament de Barcelona | Institut de Cultura de Barcelona | Consulta