Barcelona Cultura

Ciència Ciutadana

La ciència ciutadana implica la ciutadania en les tasques pròpies de la recerca científica i busca democratitzar aquest coneixement típicament restringit a certs grups, mitjançant l’ús de tecnologies 2.0 i de telèfons intel·ligents.

L’Ajuntament de Barcelona i la seva Direcció de Creativitat i Innovació, a través del BCNLab, promou aquest tipus de pràctiques que tenen un important impacte en la comunitat científica a escala internacional. Nova York, Londres, París i Amsterdam són ciutats que han desenvolupat projectes de ciència ciutadana amb èxit de participació i de resultats científics.

El BCNLab està creant una Oficina de Ciència Ciutadana que sigui capaç d’imaginar una relació fluïda, participada i corresponsable entre la recerca científica i els ciutadans. El projecte de l’Oficina de Ciència Ciutadana del BCNLab reuneix diferents grups de recerca que comparteixen la visió de cercar un punt de trobada entre els seus objectius específics i la necessitat de compartir el mètode, la recol·lecció de dades i els resultats amb un ampli espectre de la població.

Les pràctiques de ciència ciutadana demanen un bon projecte de recerca, que es faci preguntes versemblants i d’interès pel ciutadà. Busca contribuir a un avenç eficient i eficaç de la ciència, la tecnologia i de les seves aplicacions en la millora social i socio-ambiental.

Registra’t per participar-hi o simplement estar informat com a ciutadà.

El projecte compta amb el suport de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT)  i de RecerCaixa.

Totes les activitats són gratuïtes.

Josep Perelló
Comissari

Professor Agregat al Departament de Física Fonamental de la Universitat de Barcelona. Lidero OpenSystems-UB, un grup de recerca que proposa la participació ciutadana i les pràctiques artístiques com maneres diferents de fer ciència. http://www.ffn.ub.edu/perello
FESTIVAL
CIÈNCIA
TECNOLOGIA
INNOVACIÓ
ICUB Institut de Cultura de Barcelona
Palau de la Virreina
La Rambla, 99 Barcelona
T: 933161000
Amb la col·laboració de:
Amb el suport de:
Col·laboradors Ciència Ciutadana:

Edicions anteriors: 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007
Ajuntament de Barcelona | Institut de Cultura de Barcelona | Consulta