Barcelona Cultura

@udioRusc – José Manuel Berenguer

Abelles i ciutat tenen una relació poc amistosa. De tota manera, dades científiques de tot tipus ens indiquen que les abelles poden servir com a indicador fidedigne de la salut en el nostre entorn urbà. Berenguer ens trasllada a l’ambient de l’interior d’un rusc d’abelles gràcies als registres captats a temps real d’entrada i sortida d’abelles, so, imatge i zumbeig. L’activitat forma per part del projecte Abelles Urbanes de l’Oficina de Ciència Ciutadana que des de del Barcelona Lab està impulsant l’Ajuntament de Barcelona. Abelles Urbanes compta amb el suport de la FECYT i Socientize, amb la participació de Melliferopolis (Helsinki) i OpenBeeLab (Bourdeaux). La intervenció acústica reivindica l’apicultura urbana a la ciutat de Barcelona promoguda per col·lectius com ara BeeBarcelona.

José Manuel Berenguer és un artista intermèdia, compositor i guitarrista, és fundador de NauCoclea amb Clara Garí, i també de l’Orquestra del Caos, col·laborador de l’Institut Internacional de Música Electroacústica de Bourges (IMEB) (França). Va ser el dissenyador i primer responsable del Laboratori de so i música del CIEJ de la Fundació la Caixa de Pensions, així com professor de música electroacústica en el Conservatori de Bourges, França. Ex-president de l’Associació de Música Electroacústica d’Espanya (AMEE) i de la International Conference of Electroacoustic Music (CIME – ICEM), actualment és President d’Honor d’aquesta institució pertanyent a l’International Council of Music / UNESCO (ICM/UNESCO) , membre de l’Académie Internationale de Musique Electroacoustique/Bourges i de l’Acadèmia del Consell Nacional de la Música, també integrant de l’ICM/UNESCO.

Dissabte 14, 17 a 20h, davant del Castell dels Tres Dragons, seu del Museu de Ciències Naturals. Parc de la Ciutadella. Instal·lació sonora sobre les dades rebudes a temps real de l’activitat dels ruscos del projecte de ciència ciutadana Abelles urbanes, ubicat al castell

DIA/HORA:
14/06/2014 5:00 pm - 8:00 pm
Lloc:
Parc de la Ciutadella / UrbanBees DATA Sound
FESTIVAL
CIÈNCIA
TECNOLOGIA
INNOVACIÓ
ICUB Institut de Cultura de Barcelona
Palau de la Virreina
La Rambla, 99 Barcelona
T: 933161000
Amb la col·laboració de:
Amb el suport de:

Edicions anteriors: 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007
Ajuntament de Barcelona | Institut de Cultura de Barcelona | Consulta