Barcelona Cultura

Shadowgram – Ars Electronica Futurelab

Shadowgram

El projecte desenvolupat per Roland Haring, 
Hideaki Ogawa,
 Christopher Lindinger,
 Emiko Ogawa,
 Matthew Gardiner,
David Stolarsky,
 Martina Mara és un mètode per combinar un entreteniment creatiu amb la contribució a una reflexió social. La intenció artística central és la de crear un catalitzador creatiu, un sistema que permet al públic descobrir, jugar i construir un discurs col·lectiu sobre alguna temàtica o concepte. Fins a cert punt, la proposta estén el concepte FabLab a la fabricació interactiva. El terme Shadowgram es refereix a un tècnica fotogràfica mitjançant la qual un objecte col·locat sobre un full de paper fotosensible s’exposa a la llum i crea una ombra de l’objecte. Shadowgram és una extensió conceptual d’aquesta idea, mitjançant la combinació d’una càmera de vídeo, una caixa de llum a escala humana, un programari d’anàlisi d’imatges i un tallador de vinil. Ars Electronica Futurelab juntament amb el Festival han proposat el mecanisme i la temàtica d’aquesta instal·lació participativa per tal d’imaginar una ciència, una tecnologia i una innovació participativa on la ciutadania hi pugui tenir un paper rellevant.

Ars Electronica Futurelab, ubicat a Linz (Àustria), se centra en el nexe de l’art, la tecnologia i la societat. Els projectes que s’hi desenvolupen es consideren esbossos de possibles escenaris futurs i aquestes projectes assumeixen formes experimentals basades en l’art. Les contribucions empren mètodes i estratègies de la ciència aplicada. Els resultats revelen nous coneixements i experiències de rellevància social en l’art i la ciència. L’equip del laboratori basa el seu compromís de treball en la investigació transdisciplinària i el treball que dóna lloc a una varietat de diferents disciplines en el laboratori.

Instal·lació participativa a fi de provocar un brainstorming social sobre què s’entèn per ciutat laboratori del 11 al 15 de juny al Born . L’horari per intervenir sobre la peça és de 16:00 a 20:00h a partir del 12 de juny

DIA/HORA:
11/06/2014 -
15/06/2014 -
Lloc:
Centre Cultural el Born
FESTIVAL
CIÈNCIA
TECNOLOGIA
INNOVACIÓ
ICUB Institut de Cultura de Barcelona
Palau de la Virreina
La Rambla, 99 Barcelona
T: 933161000
Amb la col·laboració de:
Amb el suport de:

Edicions anteriors: 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007
Ajuntament de Barcelona | Institut de Cultura de Barcelona | Consulta