
El projecte desenvolupat per Roland Haring, Hideaki Ogawa, Christopher Lindinger, Emiko Ogawa, Matthew Gardiner, David Stolarsky, Martina Mara és un mètode per combinar un entreteniment creatiu amb la contribució a una reflexió social. La intenció artística central és la de crear un catalitzador creatiu, un sistema que permet al públic descobrir, jugar i construir un discurs col·lectiu sobre alguna temàtica o concepte. Fins a cert punt, la proposta estén el concepte FabLab a la fabricació interactiva. El terme Shadowgram es refereix a un tècnica fotogràfica mitjançant la qual un objecte col·locat sobre un full de paper fotosensible s’exposa a la llum i crea una ombra de l’objecte. Shadowgram és una extensió conceptual d’aquesta idea, mitjançant la combinació d’una càmera de vídeo, una caixa de llum a escala humana, un programari d’anàlisi d’imatges i un tallador de vinil. Ars Electronica Futurelab juntament amb el Festival han proposat el mecanisme i la temàtica d’aquesta instal·lació participativa per tal d’imaginar una ciència, una tecnologia i una innovació participativa on la ciutadania hi pugui tenir un paper rellevant.
Ars Electronica Futurelab, ubicat a Linz (Àustria), se centra en el nexe de l’art, la tecnologia i la societat. Els projectes que s’hi desenvolupen es consideren esbossos de possibles escenaris futurs i aquestes projectes assumeixen formes experimentals basades en l’art. Les contribucions empren mètodes i estratègies de la ciència aplicada. Els resultats revelen nous coneixements i experiències de rellevància social en l’art i la ciència. L’equip del laboratori basa el seu compromís de treball en la investigació transdisciplinària i el treball que dóna lloc a una varietat de diferents disciplines en el laboratori.
Instal·lació participativa a fi de provocar un brainstorming social sobre què s’entèn per ciutat laboratori del 11 al 15 de juny al Born . L’horari per intervenir sobre la peça és de 16:00 a 20:00h a partir del 12 de juny