Barcelona Cultura

Quantum^2 – Turning Worlds Dance Company

Quantum2

Dansa i música interactuen en aquest espectacle adaptat especialment a l’atri del MACBA. La performance utilitza tecnologies de rastreig i detecció tant corporals com ambientals perquè els moviments dels ballarins desencadenin per ells mateixos la música en viu. El marc compositiu és en part un sistema obert. Quantum2 entrellaça substàncies i transitorietat, els cossos i les tecnologies, la forma i la imaginació. La performance-espectacle-experiment vol respondre així a l’univers revelat per la mecànica quàntica. L’actuació forma part del programa MACBA es viu.

La companyia anglesa Turning Worlds Dance Company es funda el 1990 per Jane Turner. La companyia crea a través de tres principis. Emergència: des de la simplicitat sorgeix la complexitat. Creuament de fronteres: fomentant creuament de disciplines, col·laboracions i hibridació de tecnologies. L’èpica de la quotidianeitat: el tot és superior a la suma de les parts. L’espectacle  Quantum2 va iniciar-se amb la investigació col·laborativa entre Sam Aaron del Laboratori d’Informàtica la Universitat de Cambridge i un col·lectiu de dansa de Cambridge a partir d’un encàrrec del Festival de Ciència de Cambridge. A partir d’aquestes bases, s’ha treballat amb estudiants de Màster de la Universitat de Hertfordshire i s’ha complementat amb diferents innovacions que utilitzen la tecnologia Kinnect per part de Richard Hoadley de l’Anglia Ruskin University. El treball s’ha presentat en diversos festivals i acaba de ser convidat al Live Algorithms for Music Symposium com a part del Artificial Intelligence and Simulation of Behaviour Convention.

Espectacle de dansa inspirat en el món de la física quàntica i que s’inscriu dins del programa d’activitats MACBA es viu el dissabte 7 de juny a les 19:00h al MACBA.

Venda d’entrades a la recepció del MACBA.
Preu: 5€ si es compra l’entrada entre les 18,30 i les 19,30h.
Abans i després d’aquesta hora el preu de l’entrada és de 10€.

DIA/HORA:
07/06/2014 7:00 pm - 8:00 pm
Lloc:
MACBA
FESTIVAL
CIÈNCIA
TECNOLOGIA
INNOVACIÓ
ICUB Institut de Cultura de Barcelona
Palau de la Virreina
La Rambla, 99 Barcelona
T: 933161000
Amb la col·laboració de:
Amb el suport de:

Edicions anteriors: 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007
Ajuntament de Barcelona | Institut de Cultura de Barcelona | Consulta