Barcelona Cultura

Experiment #3 – Data and Ethics Working Group

Experiment_3

Per a l’exposició Big Bang Data, el Data and Ethics Working Group (DEWG, Grup de Treball de Dades i Ètica) proposa la creació d’una sèrie d’intervencions subtils en l’espai d’exposició en el transcurs d’un treball a l’Estació Beta durant tres dies. Aquestes intervencions tenen com a objectiu comissariar el pas dels visitants a través de l’espai per crear un canvi en les dades recollides en la instal·lació Data Falls de les Domestic Data Streamers i obtingudes amb el monitoratge del visitant per part de Counterest. DEWG té per objecte destacar i analitzar la manera en què les tecnologies de vigilància s’utilitzen per estudiar el públic en general. En el transcurs dels diversos dies, les intervencions proposades tindran un efecte en l’obra Data Falls modificant la quantitat de sorra acumulada. Les intervencions DEWG produiran documentació textual i visual del seu procés de treball. Durant el mateix cap de setmana es produirà un document que analitza els resultats de la intervenció sobre l’espai expositiu.

El col·lectiu Data and Ethics Working Group (DEWG) neix el passat novembre 2013 en una trobada a Brusel·les de ICT&ART Connect, un projecte europeu que enllaça noves tecnologies i art. El passat mes de novembre va realitzar-se dins el Parlament Europeu l’Experiment #1, “Terms and Conditions”, requerint als parlamentaris d’emplenar un formulari i un butlletí que incloïa un manifest i un text de l’Open Data Institute. L’Experiment #2, “Consent”, s’ha desenvolupat a la Waag Society d’Amsterdam i es presenta en una exposició al Museum Boijmans van Beuningen en col·laboració amb el Netherlands Metabolomics Centre. En aquest cas, s’analitza les implicacions de la recopilació de dades de biofotons de cada individu. En qualsevol moment, DEWG pot o no estar format per Elliott Burns, Susana Cámara Leret, Kevin Logan, Geoff Howse, Jack James, Josep Perelló, Tadeo Sendon, Mike Thompson and Dave Young. També cal destacar les contribucions al col·lectiu per part de Ulrich Atz, Evelien van de Garde Park, Honor Harger, Amy Servante and Herman van Wietmarschen.

De divendres 13 de juny fins al 15 de juny dins l’exposició Big Bang Data del CCCB. Performance i intervenció continuada sobre l’espai.

Diumenge 15 de juny a les 17:30h a l’Estació Beta del CCCB. Perfomance, demostració i debat mostrant els resultats de la intervenció sobre l’espai amb la participació de l’Oficina de Ciència Ciutadana del bcnlab, OpenSystems, Bee-Path, Domestic Data Streamers i Counterest.

DIA/HORA:
13/06/2014 -
15/06/2014 -
15/06/2014 5:30 pm - 7:00 pm
Lloc:
CCCB
FESTIVAL
CIÈNCIA
TECNOLOGIA
INNOVACIÓ
ICUB Institut de Cultura de Barcelona
Palau de la Virreina
La Rambla, 99 Barcelona
T: 933161000
Amb la col·laboració de:
Amb el suport de:

Edicions anteriors: 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007
Ajuntament de Barcelona | Institut de Cultura de Barcelona | Consulta